Det begynner å bli veldig mange år siden jeg kom over boken «Leadership and Self-deception» fra The Arbinger Institute. Jeg husker godt at jeg synes hele konseptet var litt merkelig, men samtidig litt fascinerende. Man snakket om å være i boksen (jeg-fokusert) eller utenfor boksen (vi-fokusert), og hvordan jeg- innstillingen skaper irritasjon, konflikter og dårlig stemning, og vi-orienteringen skaper dialog, tillit og produktivt samarbeid. Jeg hadde nesten glemt hele boken, frem til Berith Mols presenterte på månedens HR- nettverksmøte og tok frem nettopp denne Arbingers metode.

Takk for en herlig påminnelse, og en pedagogisk og svært inspirerende presentasjon, Berit. Hele fundamentet handler jo i bunn og grunn om selvinnsikt og en innsikt i hvordan du forholder deg til andre mennesker, og hva dette gjør med relasjonen og kommunikasjonen. Ser nå at boken finnes på norsk (Lederskap og selvbedrag), pent supplert av Konfliktens anatomi, som kom ut noen år senere. Fine metoder for deg som jobber med konflikthåndtering i en organisasjon, og kanskje like mye for deg som ønsker å jobbe med selvinnsikt og utvikling i lederrollen.

Siste nettverksmøter fra HR-nettverket

Mangfold og inkludering

Digital læring handler ikke om å flytte fysiske klasseromskurs til digital plattform. Det er så utrolig mye mer enn det.

#HR tar pulsen

En klassisk fallgruve i digitaliseringsprosesser er at vi undervurderer behovet for systematisk arbeid med endringsledelse.

Tema for høstens nettverksmøter

Onsdag 20. april var det tillit som sto på agendaen da Katrine Bekkevold presenterte for HR-nettverket.