Den magien som skapes i innsiktsfulle samtaler. Dagens ekstramøte i nettverket handlet om psykologisk trygghet. Men det var ikke noe vanlig nettverksmøte. Ikke den type møte der noen presenterer, før vi diskuterer. I dagens møte stilte vi bare et spørsmål. Hvordan skape psykologisk trygghet i organisasjonen? OK. Kanskje to spørsmål da:

1) Hvordan skape psykologisk trygghet i organisasjonen?
2) Hva gjør dere i din organisasjon?

Og jeg blir bare ydmyk, stolt og imponert over den verdien nettverksgruppen skaper gjennom en times dialog: Hvor mange perspektiver som kommer frem. Hvor mye verdifullt som deles. Hvordan genuin nysgjerrighet, undring og interesse skaper unike samtaler. Og hvordan dialogen flyter på, selv om det er på Teams, med 14 deltakere i det digitale rommet. Jeg skal ikke prøve å gjengi samtalen. I dag vil jeg bare slå et slag for dialogen. Det å kunne gå inn i et møterom med et spørsmål, med undring og interesse – og bare se hva som skapes.

Nei, jeg vet at det ikke fungerer i alle grupper. Det krever nettopp denne psykologiske tryggheten for å få det til. Men det er så herlig å være til stede når det skjer. Og det minner meg om hvorfor jeg synes det er så fantastisk å jobbe med akkurat dette nettverket. Fordi man samskaper. Fordi utbyttet fra et møte handler om kollektiv intelligens. Og fordi man alltid kommuniserer med respekt og åpenhet.

Takk for alle de gode samtalene vi har gjennom året!

Siste nettverksmøter fra HR-nettverket

Coaching

Quiet Quitting

Mangfold og inkludering

Digital læring handler ikke om å flytte fysiske klasseromskurs til digital plattform. Det er så utrolig mye mer enn det.

#HR tar pulsen

En klassisk fallgruve i digitaliseringsprosesser er at vi undervurderer behovet for systematisk arbeid med endringsledelse.

Tema for høstens nettverksmøter

Onsdag 20. april var det tillit som sto på agendaen da Katrine Bekkevold presenterte for HR-nettverket.